FUNdaMENTAL

In 8 stappen weer helemaal jezelf worden. Eindelijk laat jij voor altijd je belemmerende overtuigingen los en krijg je weer zelf de regie. Dan kan je weer vrijheid ervaren in je voelen, denken  en je doen. Je echt verbinden met de ander, maar ook met jezelf. Je bouwt aan een stevig  fundament. Omdat je dit kan doen in het hier en nu, zonder herbeleving van oude trauma’s heb je razendsnel resultaat. 

Triggers, Ladingen en Gedragingen

In de FUNdaMENTAL methode werken we met Triggers, Ladingen en Gedragingen. In het plaatje hiernaast kan je zien hoe het voor en na een sessie van 2 uur werkt. In de huidige situatie kan bijv. een opmerking van een collega of een voortgangsgesprek met je leidinggevende een Trigger zijn.  Die gebeurtenis trieert in je lijf een Lading. Dat kan je wellicht voelen als druk op de borst, dat je keel wordt samengeknepen, een knoop in je maag, een warrig hoofd, etc. Dat nare gevoel, dat je lang niet altijd bewust ervaart, zorgt ervoor dat je weg wilt bij de situatie die triggert. Dat is je Gedraging. En die gedraging uit zich telkens hetzelfde. Voorbeelden hiervan zijn: in je schulp kruipen, afleiding zoeken, heel boos van je afbijten of juist over je heen laten lopen. Met de FUNdaMENTAL methode doorbreek je dit. We ruimen samen de ladingen op en jij kan in dezelfde situaties voortaan vanuit rust zelf bepalen hoe je reageert. En zo word je na elke sessie weer een stukje meer jezelf.  

Stap voor stap de regie weer terug krijgen

De basisstructuur van de 8 stappen is ontwikkeld in de Emotieve Therapie. Deze therapie gebruikt logische en analytische technieken om ladingen die het gevolg zijn van vroegere ervaringen, weer te neutraliseren. Hierdoor houden beperkende gedachten, gedragingen en gevoelens van onmacht op te bestaan. Dit zorgt ervoor dat je het kan verwerken zonder het verleden te herbeleven. Hierdoor verdwijnen de daarmee verbonden problemen en gedragingen.

In de intake bespreken we jouw problematiek, je doelen en stellen we vast waaraan jij en anderen gaan zien dat jij je doelen behaald hebt aan het eind van de 8 sessies. We starten met de eerste sessie Vrijheid om los te komen van je belemmerende overtuigingen en ladingen.  In deze sessies bevrijd jij je van de ladingen die je hebt, vaak verbonden aan angsten, aan triggers die je boos maken of waar je verdrietig van wordt. Dit doen we in de volgorde die jij kiest. Jij hebt de regie.

In sessie 4, 5 en 6 is de focus op Verbinding.  Je gaat aan de slag om de verbinding met de ander, met jezelf en met het hier en nu flink verbeteren.

In sessie 7 maak jij je los van jouw allesoverheersende belemmerende kernovertuiging en sluiten we af met het opruimen van de laatste ladingen. Zo kan je vitaal en energiek jouw traject afsluiten. Hoe wij dit samen doen kan je lezen bij Hoe het werkt’ bij de probleemgerichte sessie.