Probleemgerichte sessie

In een 2 uur durende sessie lossen we 3 belemmeringen bij je op . Eindelijk laat jij de ladingen los en krijg je de regie in situaties die voorheen als een trigger werkten. Dan kan je weer vrijheid ervaren in die situaties, in je denken en je doen.  Je bouwt aan een stevig mentaal fundament. Omdat je dit kan doen in het hier en nu, is het vaak leuk om te doen en heb je razendsnel resultaat. 

Voorbeelden van belemmeringen die we bij cliënten hebben opgelost in 1 probleemgerichte sessie zijn presentatie-angst, angst om iemand te verliezen, ik mag niet falen, boosheid bij opmerkingen over je kleding, boosheid bij opmerkingen over je gedrag, altijd maar in je hoofd zitten, veel piekeren, etc.

Hoe het werkt:

Korte intake: de probleemgerichte sessie begint met een korte wederzijdse kennismaking, een korte uitleg van de Emotivators methodiek en het bespreken van het door jouw ervaren probleem. 

Ladingen opvragen: ik stel je een aantal vragen waarmee we de door jou ervaren ladingen kunnen opsporen. Dit is verdeeld in de onmacht (het ervaren probleem) en de gedraging (welk gedrag vertoon je om bij de onmacht weg te komen). We gebruiken hierbij het liefst het lichamelijke gevoel dat je ervaart als je in de problematiek terecht komt. Voorbeelden hiervan zijn een gevoel van onrust, pijn (bijvoorbeeld hoofdpijn of buikpijn), vermoeidheid, jeuk, een drukkend of verstikkend gevoel, een motorische onrust, niet meer kunnen concentreren, een ‘hoofd vol watten’, etc.

Geleide meditatie en ladingen oplossen: als je comfortabel zit pas ik de techniek van geleide meditatie en trance toe, waarbij je zelf de ladingen oplost en je voortaan weer zelf de regie kan nemen in situaties waar voorheen het probleem zich voordeed.

Afsluiting: voor een deel van de cliënten is het resultaat direct voelbaar/merkbaar. Een ander deel heeft het nodig om het eerst toetsen in het dagelijks leven om overtuigd te raken van de werking. Tijdens de afsluiting is er tijd om de sessie te evalueren en goed af te ronden.