Succes door GROOT denken

Wat een mazzel, ik heb precies de juiste leeftijd voor deze baan!​

In 2017 startte ik mijn eigen bedrijf. Ik had mazzel, mijn timing was perfect want ik had precies de juiste leeftijd. Na jaren twijfelen of ik niet jonger had moeten beginnen en daarna of ik niet al te oud was, bleek ik precies de juiste leeftijd te hebben. Het kan geen verrassing zijn dat ik daardoor een geweldig en succesvol 2017 had.

Ook werd ik destijds benaderd voor een mooie bestuurdersrol voor 1 dag in de week. Het was een mooie uitdaging. Ik had echter toch twijfels: ik zou de jongste van het team zijn. De anderen zijn vast meer ervaren en ‘bestuurlijker’ dan ik. Ik liet mij beperken door die gedachte en ging er niet voor. 

Wat er toe doet is je instelling: schrijf zelf geschiedenis!

Je begrijpt het al, ik probeer je iets duidelijk te maken. Namelijk dat leeftijd er niet toe doet. Je gezondheid ook niet, je gewicht niet, en zelfs of je minder slim of slimmer bent dan de rest doet er niet toe. Wat er echt toe doet is je instelling. Denk niet te gering over jezelf. Laat je belemmerende overtuigingen niet je leven overheersen. Let op je positieve eigenschappen, je bekwaamheden. Zo gaat het er niet om hoe groot je IQ is, maar wat je er mee doet. Oftewel: gebruik jij je verstand om zelf geschiedenis te schrijven of gebruik jij je verstand slechts om de geschiedenis die anderen maken, te lezen?

Daar ben ik te oud voor…

Ik werk al meer dan 20 jaar temidden van reorganisaties en verandertrajecten. Veel collega’s raakten hun baan kwijt, ik heb medewerkers moeten ontslaan en ben zelf ontslagen. Vaak is er dan bij het zoeken naar een nieuwe werkomgeving opeens het excuus: ‘Daar ben ik te oud voor’ of juist ‘Daar ben ik te jong voor’ als er een mooie kans voorbij komt. Leeftijd is dan opeens een handicap. Het is werkelijk verbazingwekkend hoe weinig mensen vinden dat ze precies de juiste leeftijd voor iets hebben. En dat is niet alleen verbazingwekkend maar ook ongelukkig. Want deze uitvlucht heeft voor velen de weg naar meer geluk en rijkdom geblokkeerd.

Last van belemmerende of beperkende overtuigingen?
Kom je er zelf onvoldoende doorheen of vanaf?

Neem contact met mij op en ik help je er snel vanaf.
Emotivators

 

De uitvlucht ‘Daar ben ik te oud voor’ heb ik bij reorganisaties het meest gehoord. En dat is ook wel te begrijpen. Als je de kranten leest, dan ben je als 45 plusser snel ergens te oud voor. Elk pleidooi in de krant dat het bedrijfsleven meer veertigers en vijftigers in dienst zou moeten nemen, geeft diezelfde vijftiger het gevoel dat zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt minimaal zijn. Wat bizar is natuurlijk, zeker nu ons pensioen steeds meer opschuift richting de 70+. Als veertiger ben je nog niet eens halverwege je werkzame leeftijd. Een jonkie dus!

Daarom wil ik het volgende voorstellen: vanaf nu heeft iedereen die van baan wil veranderen, een eigen bedrijf wil beginnen of een andere grote verandering in zijn of haar leven wil, daar precies de juiste leeftijd voor. Als zowel  de recruiter als de sollicitant deze insteek standaard hebben geeft dat iedereen meer energie, ruimte en richting. Waar heb jij momenteel precies de juiste leeftijd voor?